• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Prins Dario kreeg van burgemeester de macht over de stad

  03 maart 2019

  NINOVE – De zaterdag voor het carnavalsweekend staat de burgemeester de macht gedurende twaalf dagen af aan de prins carnaval. Dat gebeurde ook zaterdag 02 maart tijdens de machtsoverdracht in cc De Plomblom.

  Burgemeester Tania De Jonge overhandigde daar symbolische de sleutels en de scepter aan prins Dario. Waarna deze zijn 11 carnavalswetten bekendmaakte om tot dinsdagmiddag 12 maart de macht over de stad te voeren.

  Tijdens de machtsoverdracht zijn ook verschillende personen gehuldigd of aangesteld. Voor de vzw Koninklijke Karnavalraad kreeg Gert Van Droogenbroeck een trofee als 11 jaar raadslid, Luc Simon is dan weer al 22 jaar actief.

  Voorzitter Pascal Carael stelde ook de nieuwe carnavalskrant ‘De Wetelgazjét’ voor, die deze week in alle Ninoofse brievenbussen zal vallen.

  Schepen Marc Torrekens en voorzitter van de Stedelijke Feestcommissie Pascal Schietecat stelden het seniorenpaar, Fabiola De Mol en Johan Verlé, officieel aan. Ook werd Sofie Beeckmans van de dienst evenementen in de bloemetjes gezet en werd Eddy Vereecken van de stedelijke Feestcommisie gehuldigd voor 11 jaar lidmaatschap.

  Bij de Ridders in de Wortelorde mocht prins Dario een nieuw lid tot ridder slaan. Het was Grote Wortel Bruno Luysterman, die de naam onthulde: Stijn Van Der Elst. Hij zal zich voortaan, samen met de andere Ridders, inzetten voor het Kindercarnaval.

  Tot slot is ook Chena, prins carnaval 2018, op een ludieke wijze opgenomen in de Prinsencaemere.

  Prins Dario gaf aan burgemeester Tania De Jonge nog een opdracht mee. Ze moet een eigen liedje schrijven en opnemen en dit op donderdag 7 maart om 21 uur live voorstellen in De Kaai op Wettel Music. Iedereen is van harte welkom op deze avond aan de Oude Kaai.

  GNE – Foto’s Hilde Baeyens

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons