Met de wortelverbranding eindigde carnaval 2020

03 maart 2020

NINOVE – Wortel Martyves, die NKV Mismieësterd had gemaakt, ging dinsdagnamiddag 3 maart in vlammen op. Daarmee is de 60ste editie van carnaval Ninove beëindigd. Volgend jaar mag NKV Veneir te Naujg voor de 26ste wortel zorgen.

Mensen hebben rituelen nodig en voor carnaval is dat niet anders. De zitting van 11 november is het openingsritueel en de wortelverbranding het slot- en tegelijk het overgangsritueel van de feestperiode naar het gewone leven.

Rond de middag verzamelde zich dan ook een massa volk aan het Oud Stadhuis om afscheid te nemen van carnaval.
Sommigen zagen er nog patent uit, maar bij velen lag het zombieniveau toch wel boven normaal.

Toen prins Vitsken afscheid nam van carnaval, was hij niet de enige die zijn tranen niet kon verbijten.

Dezelfde taferelen van weemoed om wat voorbij is, speelden zich enkele uren later af ter hoogte van café Den Belleman bij de verbranding van wortel Martyves.
Zelfs nadat hij in de fik was gestoken en al tot as was herleid, bleven velen nog doelloos rondhangen.

Carnaval 2020 was nu echt afgelopen, voor de meesten toch.
En nadien maar hopen dat die bruistabletten snel het gewenste effect hebben.

 

Bekijk hier de Live

 

MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons