Ninoofse carnavalisten met ‘pompiers’ verbroederen op carnaval Halle

  19 maart 2023

  NINOVE/HALLE – De Ninoofse carnavalisten zijn zondag 19 maart in groten getale naar Halle getrokken. 16 pompierwagens en meer dan tweehonderd carnavalisten van verschillende Ninoofse carnavalsverenigingen waren present.

  Ze verzamelden zondagvoormiddag in Meerbeke op het gemeenteplein en reden van daar richting Halle.

  Dat de Ninoofse carnavalisten graag feesten is geen geheim. Nadat ze er in eigen stad een schitterende 4-daagse editie hadden opzitten, maakten ze er in Halle een gezellige daguitstap van.

  Vriendschap

  Al vele jaren onderhouden de carnavalisten uit Ninove en Halle vriendschappelijke banden. Dit jaar maakten de carnavalsradio’s van Ninove en Halle zelfs een gezamenlijke uitzending aan de vooravond van carnaval Ninove. Hiervoor waren een 80-tal Halse carnavalisten afgezakt naar café In Den Keizer.

  Ook tijdens het carnavalsweekend is ieder jaar een grote delegatie uit Halle samen met het prinsenpaar aanwezig tijdens de carnavalsstoet.

  Ninove is ieder jaar massaal present in Halle. Dit jaar zelfs nog iets meer, met een schitterende reclame voor ons Ninoofs carnaval tot gevolg.

  Kevin Hemmeryckx van de Nkv De Zjiepkitten zorgt voor de nodige contacten met organisator Halattraction om afspraken te maken.

  Kevin: “De samenwerking verloopt al enkele jaren zeer vlot en de Ninovieters zijn dan ook zeer welkom. Toen we hier tien jaar geleden aankwamen, was dat heel wat minder. Maar na de nodige contacten te leggen werd dit door de jaren heen een fijne samenwerking en verbroedering.”

  Pompierwagens

  Ze zullen het in Halle alvast geweten hebben, dat Ninove een echte carnavalsstad is. De Ninoofse carnavalisten en hun ‘pompiers’ kregen een plaats toegewezen in de omgeving van het Halse Stationsplein.

  Vanaf dat punt hadden ze een VIP-uitzicht op de stoet. Ook prins Stephanie en keizer Vitsken waren in vol ornaat aanwezig, samen met leden van de Koninklijke Karnavalraad Ninove.

  GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons