Ninoofse carnavalisten vieren mee in Halle

  10 maart 2024

  NINOVE/HALLE – 15 pompierwagens en meer dan 150 carnavalisten van verschillende Ninoofse carnavalsverenigingen zijn zondag 10 maart naar Halle getrokken.

  Dat de Ninoofse carnavalisten graag feesten is geen geheim. Nadat ze er in eigen stad een schitterende 4-daagse editie hadden opzitten, maakten ze er in Halle een gezellige daguitstap van. Ze verzamelden in de voormiddag op het gemeenteplein van Meerbeke en reden van daar richting Halle.

  Vriendschap

  Al vele jaren onderhouden de carnavalisten uit de beide steden vriendschappelijke banden. Dit jaar maakten de carnavalsradio’s van Ninove en Halle voor de tweede maal een gezamenlijke uitzending aan de vooravond van carnaval Ninove. Hiervoor waren een 120-tal Ninoofse carnavalisten afgezakt naar Halle, nadat vorig jaar de Hallenaars Ninove hadden aangedaan.

  Ook tijdens het Ninoofs carnavalsweekend is ieder jaar een grote delegatie uit Halle, samen met het prinsenpaar, aanwezig tijdens de stoet. Omgekeerd is Ninove ieder jaar massaal present in Halle, met een schitterende reclame voor ons Ninoofs carnaval tot gevolg.

  Pompierwagens

  Ze zullen het in Halle geweten hebben, dat Ninove een echte carnavalsstad is. De Ninoofse carnavalisten en hun ‘pompiers’ kregen een plaats toegewezen in de omgeving van het Halse Stationsplein.

  Vanaf dat punt hadden ze een VIP-uitzicht op de stoet. Ook prins Sammy was in vol ornaat aanwezig, samen met onder meer leden van de Koninklijke Karnavalraad Ninove.

  GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons