• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Ninoofse kindercarnaval viert zijn 55 jarig bestaan

  21 januari 2018

  #Ninove – Kindercarnaval werd voor het eerst in 1964 georganiseerd en viert in 2018 zijn 55 jarig bestaan. Het symbolisch getal van carnaval is 11 en hierdoor wordt 55 jaar als het gouden jubileum gezien. Door de jarenlange organisatie is dit kinderfeest uitgegroeid tot een van de grootste in zijn genre. Jaarlijks worden ongeveer 750 deelnemertjes begroet tussen de 6 en de 12 jaar. Samen met hun begeleiders, ouders, grootouders en sympathisanten loopt het aantal aanwezigen vlug tegen de 1.300 personen aan.

   Tentoonstelling

  In aanloop naar dit evenement wordt er een tentoonstelling opgezet in het Oud Stadhuis van Ninove. Hier wordt het verleden, heden, alsook een knipoog naar de toekomst van het kindercarnaval toegelicht. Het is een mix van weetjes en spelletjes voor de jongsten, en waarin de iets wat oudere bezoekers wellicht nostalgie zullen beleven. Twee mascottes, die in de toekomst kindercarnaval zullen vergezellen, worden voorgesteld. Het is in de bedoeling dat de bezoekers deze twee nieuwkomers een naam bezorgen via een wedstrijd. Deze tentoonstelling loopt van 20 januari tot 27 januari.

  Van maandag tot vrijdag van 9u00 tot 17u00

  Zaterdag 14u00 tot 19u00 – Zondag 10u00 tot 13u00 Toegang is gratis.

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons