Prins Sammy laat burgemeester zware last tillen

  13 februari 2024

  NINOVE – De prins gaf zaterdag j.l. tijdens de machtsoverdracht aan burgemeester Tania De Jonge een opdracht, die ze moest uitvoeren tijdens de dinsdagsmarkt. Aldus geschiedde dinsdag 13 februari, ter hoogte van het wortelmanneken.

  Prins Sammy is zelf nog reuzendrager geweest en heeft veel respect voor dit Ninoofs erfgoed, dat de VVV-Ninove in ere houdt. Daarom was zijn opdracht voor de burgemeester om met een reus een dansje te doen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk.

  Politici zijn het doorgaans gewend om zware lasten op hun schouders te nemen, althans figuurlijk. Nu was het letterlijk een zware last om dragen.

  Reuzendragers

  Om haar taak wat te verlichten had de burgemeester de hulp ingeschakeld van schepen voor evenementen Marc Torrekens.

  Ze hadden de keuze uit 3 exemplaren. Reus Bockstael was de grootste en duidelijk wat te hoog gegrepen voor de niet geoefende reuzendragers, hoewel Marc het met succes probeerde. Geeraard is het kindje van Doeken en Doeka; iets kleiner maar nog steeds vrij zwaar. Met hem lukte het Tania wel.

  Tenslotte was er nog de ezel Mandus, die als enige reus op wielen staat. Dit lukte dus perfect, tot grote hilariteit van de marktbezoekers.

  Opdracht geslaagd en dus tijd om samen met de marktgangers te genieten van een lekkere Witkap, hen aangeboden door de Koninklijke Karnavalraad.

  GNE – Foto’s Hilde B

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons