Rudy en Gratienne zijn seniorenprins en -prinses 2023

  12 februari 2023

  NINOVE – De Stedelijke Feestcommissie organiseerde zondag 12 februari het carnavalsfeest der senioren in zaal Cloë. De verkiezing van de prins en de prinses der senioren bleef ongemeen spannend, waarbij het rad moest uitsluitsel geven.

  Het werd een topeditie met een optreden van Dennie Christian voor het massaal opgekomen publiek in een volledig gevulde zaal.

  Vooraleer daarna de prins en prinses der senioren werden verkozen, bracht voorzitter Pascal Schietecat nog hulde aan Elie Ooghe en William Segers. Zij zijn al 33 jaar lid van de Stedelijke Feestcommissie en kregen daarvoor onder een warm applaus een medaille opgespeld door burgemeester Tania De Jonge.

  Prins en prinses

  Maar hét centrale aandachtspunt was natuurlijk de verkiezing van de prins en prinses der senioren.

  “In Ninove is er altijd wat spektakel”, aldus de voorzitter. “Gisteren hadden we er ineens een keizer bij en vandaag hebben we nog een verrassing. Nog nooit gebeurd: er is een dubbele ex aequo, zowel onder de kandidaten voor de prins als voor de prinses.”

  Om dit op te lossen, mochten de kandidaten elk om beurten aan het rad van fortuin draaien: Maggie Scheerlinck en Gratienne Van Craenenbroeck bij de dames, Rudy Van Laethem en Elie D’haeseleer bij de mannen. Die laatste is bovendien de papa van de nieuwe prins Stephanie.

  Uiteindelijk wonnen Rudy en Gratienne, beiden echte carnavalisten, de strijd om de titel. De schepen voor evenementen Marc Torrekens mocht hen tooien met de prinselijke attributen.

  Keizer Vitsken en prins Stephanie kwamen hun senioren-collega’s feliciteren en zorgden voor de ambiance als trekker van een polonaise door de zaal.

  ADU – Foto’s Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons