• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Tentoonstelling 22 jaar Don August-prijs nog tot zaterdag in Oud Stadhuis

  06 februari 2020

  NINOVE – De Prinsencaemere organiseert nog tot en met zaterdag 8 februari een tentoonstelling over 22 jaar Don Augustprijs in het Oud Stadhuis. Je kan er terecht van 9 tot 17 uur (donderdagavond tot 21 uur).

  De tentoonstelling schetst een beeld van wijlen keizer Don August: wie hij was, waarvoor hij stond en hoe de Don Augustprijs is tot stand gekomen. Tot vandaag waakt het ‘Actiecomité Don August’ uit Pollare over de jaarlijkse prijsuitrijking in de geest van August.

  Voor elk van de 22 winnaars is een plek voorzien voor hun winnend kostuum, hoed, attributen en hun felbegeerde trofee. De winnaars van de kleine Don Augustprijs zijn er ook te bewonderen.

  Allerlei filmpjes, gadgets, foto’s, krantenknipsels van de afgelopen 22 jaar kun je in een origineel kader bezichtigen. Telkens zijn er enkele prinsen aanwezig om de bezoekers op een boeiende en ludieke manier meer uitleg te geven.

  Escaperoom en pin

  De Prinsencaemere wil aan dit cultureel evenement ook iets ludiek koppelen. Ze creëerden een escaperoom onder de titel: ‘Kenjde gau eskaperen ooëtj de komer van de prinsjen?’. Dit is een toffe opstelling en een zoektocht in het leven van De Prinsencaemere. Let op: hiervoor moet je wel inschrijven door een berichtje te sturen op de FB-pagina (zie hieronder). Op vrijdag zijn er nog plaatsen beschikbaar, de andere dagen zijn volzet.

  Om deze jubilee nog meer in de bloemetjes te zetten liet de Prinsencaemere een originele pin maken. Dit hebbeding kun je enkel tijdens de tentoonstelling kopen.

  Koken kost geld en dus organiseert De Prinsencaemere een groot eetfestijn: zondag 9 februari (11.30 tot 15.30 uur) en maandag 10 februari (18 tot 20.30 uur) in zaal Trefpunt Denderwindeke. De opbrengst gaat naar de ‘Keizer Don Augustprijs’, ‘Beste Stoetlieken’, ‘De Ploët’, de ‘Kleine Don Augustprijs’

  Info: De Prinsencaemere van NinoveEetfestijn.
   
  MLI  – Foto’s Giovanni Neckebroeck
  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons