Wortel voor verbranding overgebracht naar Denderkaai

22 februari 2020

NINOVE – Eén week voor carnaval is zoals de traditie het wil, de wortel voor de wortelverbranding overgebracht vanuit het lokaal van Mismieësterd naar café Den Belleman.

Martyves is de naam van de wettel die op carnavaldinsdag tijdens editie 25 van de Wettelverbranding in vlammen zal opgaan. Tot dan is hij te bezichtigen in het café Den Belleman.

De groep Stinkend Rauik die vorig jaar de wettel maakte, kreeg hun diploma van wettelstoekers uit handen van belleman Hans Van Laethem. Prins Vitsken zag dat het goed was.

Wortel Martyves zal op dinsdag 3 maart om 15.11 u in vlammen opgaan aan de Denderkaai thv café Den Belleman.

GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons