Zo zal carnaval 2022 verlopen

  11 november 2021

  NINOVE – De carnavalsinstanties gaven donderdag 11 november om 11.11 uur in de evenementenhal Cloë toelichting over het komende carnaval: van deze openingszitting tot het sluiten van de feestelijkheden met de wortelverbranding.

  De carnavalisten zijn duidelijk klaar om er na een jaar onderbreking opnieuw iets mooi van te maken.

  Covid safe ticket

  Om toegang te krijgen tot de zaal moest je een covid safe ticket (CST) kunnen voorleggen.

  Daarmee was direct de toon gezet voor alle komende carnavalsevenementen, die binnen plaatsvinden. Op al deze activiteiten zal een CST noodzakelijk zijn.

  Karrokes

  De voorzitter van de Koninklijke Karnavalraad, Pascal Carael, opende de zitting via de digitale kanalen. Hij maakte ondermeer het thema bekend, waaronder de prinsaanstelling zal gebeuren op 19 februari 2022 in eventhal Cloë.

  Het is ‘Karrokes’, waarmee de carnavalisten hun kledij al kunnen afstemmen op het thema, dat vooral voor veel vierkantjes zal zorgen.

  Ook werd er een nieuwe wisselbeker voorgesteld voor de winnaar in de categorie zonder wagen.

  Afscheidsbal

  Prins Vitsken blikte terug op zijn verlengde carnavalsperiode. Hij nodigde alle carnavalisten uit op zijn afscheidsbal, zaterdag 5 februari 2022 in eventlocatie The Mauritz.

  De Ridders in de Wortelorde, met hun nieuwe Grote Wortel Glenn Symoens, stelden het programma van de kindercarnaval voor, zaterdag 5 maart 2022.
  De inschrijvingen gebeuren in het cc De Plomblom. Daarna stappen de kinderen in stoet naar de sporthal voor de show en de verkiezing van de kinderprins en -prinses.

  Ook zijn de mascottes Flipke en Marie voorgesteld aan het publiek.

  De Prinsencaemere gaf enkele opdrachten aan prins Vitsken, zodat hij later kan worden opgenomen in deze vereniging van gewezen prinsen.

  Feestcommissie

  Voorzitter Pascal Schietecat van de Stedelijke Feestcommissie gaf tekst en uitleg bij de ‘Nacht van de carnavalist’ op 20 november 2021 in De Kuip.

  Het feest der senioren, met een optreden van Dennie Christian, heeft zondag 20 februari 2022 plaats in eventhal Cloë.

  De carnavalsstoet rijdt door de straten op zondag 6 en maandag 7 maart 2022.

  Decor

  Schepen Marc Torrekens stelde de plannen voor van het nieuwe decor aan het Oud Stadhuis. Dat zal tijdens de carnavalsperiode de gevel sieren. Voor het eerst in vele jaren, zal het centrum van het carnavalsgebeuren in een nieuw kleedje steken. Het gebouw krijgt er een kleurrijk uitzicht door en zal ’s avonds mooi verlicht tot zijn recht komen.

  Carnavalsaffiche

  Pascal Carael en Giovanni Neckebroeck van de Koninklijke Karnavalraad mochten tot slot de winnaar bekendmaken van de affiche voor carnaval 2022. Hiervoor waren 12 ontwerpen ingediend.

  De winnende affiche is van de hand van twee rasechte carnavalisten: Sammy van NKV Vantauidj op Tasj en Robinn van MKV Groulek Dest.

  Het is duidelijk: iedereen is klaar om het thema van carnaval 2022 ‘Komt isj ooëtj a kot’ volop te beleven.

  Toespraak Pascal Schietekat 11 november 2021

  GNE – Foto’s Hilde B.

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons