• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

Acht kunstenaars presenteren Casco in Liberale Kring

05 mei 2021

NINOVE – Casco is na KRASJ een nieuw kunstenproject in de Liberale Kring. Je kunt de expo na reservatie bezoeken van 8 tot 24 mei.

De deelnemende kunstenaars hebben allen een band met Ninove: Anita Nevens, Annemie Lambrecht, Hilde Nijs, Line Timmermans, Luk Tas, Paul D’haese, Sam Dendooven en Sarah De Schepper.

Casco

De acht zouden oorspronkelijk in mei 2021 deelnemen aan ‘Atelier in Beeld’, een project binnen Vlaanderen en Brussel, waaraan ook Ninove zou meewerken. Maar om de gekende reden ging dit niet door en is het vervangen door een online presentatie van de deelnemende kunstenaars. Wat voor velen aanvoelde als ersatz.

En dus vloeide uit een overleg met de acht Ninoofse kunstenaars uiteindelijk het Casco-idee voort.

Casco staat voor de lege ruimte, waarin de kunstenaars aan de slag gaan.

Schepen voor cultuur Henri Evenepoel (Open VLD: “Ik ben zeer verheugd, dat wij als stad met Casco een waardig alternatief kunnen aanbieden voor onze plaatselijke kunstenaars. Kort na KRASJ is dit de tweede expositie, die in dit nieuw gerenoveerd gebouw zal plaats vinden.”

Praktisch

  • Data en uren: van 8 mei tot 24 mei, op zaterdagen en zondagen (en pinkstermaandag), telkens van 14 uur tot 18 uur.
  • Gratis, maar reservatie (dag en tijdslot) is verplicht via Casco.

MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.