• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Cineclub Lucifer opent seizoen met ‘The General’

  06 oktober 2020

  NINOVE – De Ninoofse filmclub pikt op 7 oktober de draad weer op met een klassieker van bijna honderd jaar oud, inclusief levende pianobegeleiding.

  The General is een komische stille film uit 1926 en het meesterwerk van regisseur Buster Keaton, die zelf de hoofdrol speelt, inclusief alle spectaculaire stunts.
  Hij vertelt het verhaal van treinmachinist Johnnie Gray tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1864). Uitgerekend op de dag, dat zijn verloofde Annabelle de trein neemt, waarin Johnnie aan het werk is, wordt de trein gekaapt.
  Kan Johnnie zijn lief, de trein én het leger van Tennessee redden? Komt dit zien.

  Pianiste Hilde Nash begeleidt de film op piano met improvisaties en componeert ter plekke nieuwe muzieklijnen.

  Programma

  De komende maanden presenteert Cineclub Lucifer een recente kwaliteitsfilm, een zinderende film van langer geleden of een onbekende filmparel. Voor aanvang van elke film zorgt een lid van de club voor een inleiding.

  Cineclub Lucifer speelt in principe elke eerste dinsdag van de maand. De openingsfilm op woensdag 7 oktober is al meteen een uitzondering. Elke film start om 20.00 uur (inleiding om 19.45 uur) in het cc De Plomblom.

  Praktisch

  • Datum en tijdstip: woensdag 7 oktober om 20.00 uur (inleiding om 19.45 uur).
  • Plaats: cc De Plomblom, Graanmarkt Ninove.
  • Toegangsprijs: € 6 (€ 4 voor -24-jarigen).

  Info: cineclublucifer@gmail.comCineclub Lucifer.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons