• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Daar is Warme William weer

  02 oktober 2020

  NINOVE – Tussen 1 en 10 oktober staat het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker. Deze tiendaagse kreeg als motto ‘Samen veerkrachtig’.

  De corona-crisis heeft een grote impact op de geestelijke gezondheid van de bevolking. Voor veel mensen gaat deze gepaard met onzekerheid, angst of stress. Om deze onzekerheid goed door te komen is de veerkracht van mensen cruciaal.

  Veerkracht

  Niet iedereen slaagt erin om in zijn eentje recht te krabbelen. ‘Samen Veerkrachtig’ verwijst naar het belang van een helpende hand, een bemoedigend schouderklopje.

  Schepen voor gezondheidsbeleid Veerle Cosyns (Samen): “Het taboe doorbreken, kan enkel als we er een wij-verhaal van maken. Zorgen voor elkaar, dat is zorgen voor veerkracht. Veerkracht houdt in dat je ook ongeluk in je leven toelaat, dat je leert omgaan met tegenslagen. Met andere woorden: je mag gerust eens falen. Ik vind dat een mooie gedachte om mee door het leven te gaan.”

  Acties

  Gemeenten en organisaties zetten stappen om dit taboe te doorbreken.

  • Vorig jaar zag je in Vlaanderen en ook bij ons op ramen en etalages fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en citaten.
   Deze zijn er opnieuw. De spreuken zijn afgestemd op het type locatie.
  • Warme William was en is hét symbool voor iemand bij wie je altijd terecht kan.
   Iedereen kan tot 10 oktober zijn Warme William nomineren. Zij maken beiden kans op een stadsgeschenkbon van € 25. Op 12 november worden 10 geschenkbonnen verloot via een online loting.
  • In de bib vind je tussen 1 en 10 oktober een herstelbos. Dit is een multidimensionale opstelling van verhalen en weetjes, getooid in herfsttinten. Je kunt er even in verdwalen en stilstaan bij psychische moeilijkheden en het herstel na zo’n periode.
  • In samenwerking met een aantal partners organiseert de stad enkele workshops, die gaan over veerkracht en mentaal welzijn. Een overzicht van deze activiteiten vind je onderaan dit artikel.

  Info: nomineer jouw Warme Williamworkshops.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons