• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Een aangename verrassing voor Willy Sommers

  22 januari 2020

  MEERBEKE – Tijdens een etentje deed Danny Goessens een prachtig olieverfportret cadeau aan Willy Sommers. De Vlaamse zanger was aangenaam verrast.

  “Mijn vrouw is een hele grote fan van Willy Sommers”, gaf kunstenaar Danny Goessens als verklaring voor deze mooie geste. “We hadden het er al eens met elkaar over gehad om hem een geschilderd portret cadeau te doen. Zijn vrouw Cindy zat overigens mee in het complot en bezorgde ons een haarscherpe foto. Die heb ik als basis gebruikt om een gedetailleerde olieverfschilderij van hem te maken.”

  De enige, die dinsdagmiddag 21 januari dus van niets wist, was Willy Sommers zelf. Toen Danny hem tijdens een etentje dit portret overhandigde, was hij dan ook heel gecharmeerd en aangenaam verrast door de hoge kwaliteit van het werk.

  Met dit mooie portret is Danny niet aan zijn proefstuk toe. Hij beperkt zijn artistieke prestaties trouwens niet alleen tot olieverfschilderijen op doek. “Ik volgde indertijd lessen aan de academie van Liederkerke en had ook Parijse leraars. In Oostenrijk leerde ik beeldhouwen en momenteel volg ik een opleiding keramist. Ik wil me steeds bijscholen en verder bekwamen.”

  Sinds zij hun zaak de ‘Alpenrose’ overlieten, heeft Danny nog meer tijd en gelegenheid gekregen. “Ik kom nu precies meer tijd tekort dan voorheen. Een dag is eigenlijk te kort om alle plannen te realiseren. Kunst maken, ja, maar ook reizen.”

  Hij plant eind november en begin december 2020 een tentoonstelling in het Oud Stadhuis. Daar zal hij de brede waaier aan eigen kunstwerken voorstellen: schilderijen, beeldhouwwerken en realisaties in glas, metaal en keramiek.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons