• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Een naam om te onthouden voor de muziekliefhebbers: Jinho 9

  03 mei 2021

  NINOVE – Dat er veel talent op onze bodem te vinden is, mag ondertussen wel duidelijk zijn. Wij hadden een gesprek met Kevin Shomba, een jongeman die geliefd is tot bij onze noorderburen.

  Bijna 22 jaar oud is hij, Kevin Shomba, artiestennaam Jinho 9. Hij is geboren in Aalst, maar met een mix van Jamaicaans en Congolees bloed. Een cocktail van verschillende culturen, waarvan hij dankbaar gebruik maakt tijdens het schrijven van zijn eigen nummers.

  Hiphop en rap

  Wat begon in de middelbare school bij wijze van grap, groeide ondertussen uit tot een echte muzikale ambitie en zelfs een eigen opnamestudio, oorspronkelijk in zijn slaapkamer. Diezelfde studio ontpopte zich naderhand tot zijn eigen bedrijf: N9NE SOUNDS.

  Hij zingt in het Engels, Nederlands, Frans en zelfs in het Duits. Zijn hart ligt bij hiphop en rapmuziek.

  Wat niet wegneemt, dat hij zichzelf zoveel mogelijk wil verruimen en dus creatief openstaat voor meerdere genres.

  EP

  In februari postte zijn manager Sakinho een voorproefje van zijn nieuw nummer op zijn twitteraccount. Rappers Ronnie Flex en Frenna, twee grote namen in Nederland, merkten dit op. Vanaf dan ging het snel; hij werd uitgenodigd door FunX, het bekendste radioplatform van de Benelux.

  Jinho 9 maakte van de lockdown en het platleggen van de muziek- en entertainmentindustrie gebruik om te werken aan zijn eerste EP. Deze komt normaal gesproken nog dit jaar uit.

  Ninofmedia had een fijn gesprek met een ambitieuze, gepassioneerde werker. Maak bij deze kennis met Jinho 9.

  Youtube: Omdat het kan.

  Spotify: Jinho 9 Radio.

  Instagram: Jinho 9.

  BDB

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons