• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

Een toast op het nieuwe jaar, een lekker ontbijt en een lezing over kruiden.

18 januari 2018

Karen Remans uit Geraardsbergen, die al van kindsaf gefascineerd is door kruiden en bloemen, is auteur en de oprichtster van Flore vzw. Ze is bio-ingenieur in het Land- en Bosbeheer, natuurgids en herboriste.

Als inleiding van de lezing duiken ze in de wereld van de kruiden. Wat kunnen kruiden voor jou betekenen? Hoe kan je ze gebruiken?

Vervolgens proeven ze van enkele kruiden: letterlijk en figuurlijk. Er zijn toastjes met kruidenboter en dipsausjes: rozemarijn, peterselie, salie, brandnetel en vlier passeren de revue. We verdiepen ons in de medicinale werking en we krijgen inspiratie om thuis in de keuken zelf aan de slag te gaan met kruiden.

Zij eindigen met een ode aan de goudsbloem. Vroeger zo gewaardeerd dat alchemisten dachten dat het mogelijk was om goud te maken van de bloemen en zaden van deze plant. Dat zal ons tijdens deze lezing helaas niet lukken, maar wel gaan we op zoek naar wat de goudsbloem zo uniek en bijzonder maakt.

  • Praktisch : Tijdstip : Zondag 21 januari 2018 om 9u
  • Plaats : Stedelijke Basisschool Denderwindeke – Edingsesteenweg 344
  • Toegang : 14 euro – 10 euro met Davidsfonds Cultuurkaart

Meer info via info@dfwinnik.be

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.