• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Eindejaarmuziek van twee Ninoofse harmonieën klinkt in het stadscentrum

  17 december 2020

  NINOVE – In de winkelstraten van Ninove kun je sinds 12 december speciale eindejaarmuziek horen. Het zijn fragmenten van kerstconcerten door KEVA Aspelare en Sinte-Cecilia Meerbeke.

  Het idee hiervoor ontstond na een zoveelste afgelast KEVA-concert.
  Voorzitter Robbe De Geyter: “Qua concerten heeft dit jaar enkel ons brunchconcert met de jeugdharmonie plaatsgevonden. Geen quiz, geen lenteconcert, geen zomerconcerten, geen Reveil, geen eindejaarconcert.”

  Hoewel de muzikanten begripvol zijn voor de situatie, smachten ze om toch eens naar buiten te komen en hun kunnen te etaleren. Zo ontstond de idee om tijdens de eindejaarperiode opgenomen kerstconcerten door de stadsboxen te laten horen.

  Ninoofse muzikanten

  Na een oproep aan alle muziekverenigingen van Ninove, reageerde de harmonie Ste.-Cecilia uit Meerbeke enthousiast.

  Het resultaat: zowel enkele oudere als meer recente kerstconcerten van KEVA en de harmonie van Meerbeke weerklinken sinds kort in het stadscentrum, gebracht door Ninoofse muzikanten.

  Cultuurschepen Henri Evenepoel is alvast blij om op deze manier een veilig podium te kunnen bieden aan de orkesten: “Toen KEVA ons dit origineel voorstel deed, zijn we hier met veel plezier op ingegaan. Met de voortdurende wisselende corona-maatregelen zijn het frustrerende tijden voor muzikanten en kunstenaars. Gelukkig kunnen we met de vaccinaties in het vooruitzicht hopen op een kentering in 2021.”

  De harmonieën staan alvast te popelen om zo snel mogelijk weer leven in de Ninoofse culturele brouwerij te brengen.
  Robbe De Geyter: “We koesteren een lichte hoop, dat we in februari terug mogen beginnen en een ‘hoopvol’ concert kunnen organiseren. Het programma zal een mix zijn van wat we geoefend hebben voor het eindejaarconcert en enkele nummers van ons zomerprogramma.”

  Info: KEVASinte-Cecilia.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons