• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Emiel De Cooman overleden

  17 maart 2021

  APPELTERRE-EICHEM – Kunstschilder en etser Emiel De Cooman is zaterdag 14 maart thuis op 98-jarige leeftijd overleden.

  Emiel is op 29 december 1922 in Geraardsbergen geboren als tweede zoon van de bekende schilder Jan De Cooman (1893-1949).

  Naar het voorbeeld van zijn vader ontwikkelde Emiel zich als een gedreven en getalenteerd kunstenaar. Al op jonge leeftijd stapte hij in de artistieke voetsporen van zijn vader als etser en schilder.

  Landschappen

  Voor zijn werken vond hij zijn inspiratie in de regio. Hij had een voorkeur voor eerder verstilde landschappen met bomen of sneeuw, vaak zonder menselijke aanwezigheid. Zijn werken hangen nog altijd in menige huiskamer.

  Emiel De Cooman overleed zaterdag 14 maart thuis in Appelterre-Eichem, na een pijnlijke slepende ziekte.

  De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Nadien volgt de teraardebestelling bij zijn echtgenote Elza Destercke (+) op de begraafplaats van Appelterre-Eichem.

  Info: rouwcentrum De Deyn.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons