• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Erfgoedcel Denderland is klaar voor de volgende zes jaar

  06 februari 2021

  DENDER – De Erfgoedcel kondigt haar vernieuwde werking aan: een uitbreiding van het werkingsgebied, een werking rond onroerend erfgoed, nieuwe accenten en projecten en een opfrissing van de huisstijl.

  De Vlaamse Overheid hernieuwde in december 2020 de samenwerkingsovereenkomst met Erfgoedcel Denderland voor de komende zes jaar. De organisatie breidt meteen haar werking uit en legt nieuwe accenten.

  Haaltert

  Pieterjan Buggenhout (coördinator): “Ons werkingsgebied wordt letterlijk groter. Naast Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Lede en Ninove sluit nu ook Haaltert aan. Daardoor werken we voor één logisch, aaneengesloten gebied.”

  Voor Haaltert zijn er heel wat directe gevolgen: “Lokale erfgoedactoren kunnen rekenen op onze ondersteuning. We starten daar de inventarisatie op van het religieus erfgoed. Gedigitaliseerd erfgoed zal verschijnen op Made in Denderland. In regionale projecten komt ook het lokale erfgoed van Haaltert aan bod.”

  Onroerend erfgoed

  Nieuw is de werking rond onroerend erfgoed met de oprichting van IOED (intergemeentelijke onroerend erfgoeddienst) Denderland.

  “Vanzelfsprekend zullen Erfgoedcel en IOED Denderland zeer nauw samenwerken. Deze laatste zal zich bezighouden met archeologie, bouwkundig erfgoed en historische landschappen. De werking van IOED Denderland zal trouwens een samenwerking zijn met SOLVA en het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen. Het zijn partners met een jarenlange expertise over archeologie en landschappen.”

  Huisstijl

  Ook de huisstijl verandert. “Om deze vernieuwing en een nieuwe beleidsperiode extra in de verf te zetten, kozen we voor een stevige update van onze huisstijl. Met extra kleuren, een frisse vormgeving en een nieuw logo zijn we klaar voor een mooie toekomst, zowel voor onze hedendaagse organisatie als voor het regionale erfgoed!”

  Info: meer uitleg over de werking vind je op Erfgoedcel Denderland.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons