Feestweek voor 30 jaar CC De Plomblom

  18 mei 2024

  NINOVE – Met een Night of the Ploms op zaterdag, een gratis familiefestival op zondag en véél toeters en bellen viert CC De Plomblom tussen 20 en 27 mei dat het al dertig jaar de culturele hotspot van Ninove is.

  Sinds het openingsweekend, eind mei 1994, gingen er in CC De Plomblom meer dan 2000 voorstellingen door, naast honderden opvoeringen van lokale harmonieën, zangkoren, dansverenigingen, musicalstudio’s, revuegezelschappen en ‘de muziekschool’. De veelheid en diversiteit aan opvoeringen illustreren hoe belangrijk dit cultuurcentrum voor de Ninovieters en het maatschappelijk gebeuren in onze stad geweest is en hopelijk nog lang zal blijven.

   
  Dertig uur cultuur
  In de aanloop naar het feestweekend, trakteren we de bezoekers van CC De Plomblom op ’30 uur cultuur voor 30 jaar jaar cultuurcentrum’. Dinsdag 21 mei is filmavond met eerst drie kortfilms van de Ninoofse animatiefilmer Nicolas Keppens en vervolgens ‘The Chapel’ van Dominique Deruddere. Special guest op onze rode loper is actrice Taeke Nicolaï, die de hoofdrol speelt in deze film.
  De familievoorstelling ‘Mos’ van Sprookjes enzo op woensdag 22 mei is uitverkocht, maar voor de theatervoorstelling ‘Once upon a time in de Westhoek’ van Cie Cecilia (met Sebastien Dewaele en Wouter Bruneel) op donderdag 23 mei zijn er wel nog tickets. Na het feestweekend komen auteur Erik Vlaminck en Tutti Fratelli nog langs met de brievenvoorstelling ‘Dikke Freddy Forever’ en SKaGeN met de theatervoorstelling ‘Gambling Games’.
   
  Cadeau van ‘Coach’ Arnout
  Het feestweekend ’30 jaar CC’ begint op zaterdag 25 mei vanaf 17 uur met taart, een plezante fotobooth en verjaardagswensen van onder anderen Lieven Scheire en Jade Mintjens. We onthullen een feestelijk foyergedicht van Roel Richelieu Van Londersele. Acteur Alain Rinckhout cureert een ludieke veiling van curieuze hebbedingen. We veilen onder andere gadgets van Urbanus, Jan Jaap van der Wal en Arnout Van Den Bossche, gehandtekende foto’s van artiesten die hier passeerden én memorabilia uit 30 jaar CC De Plomblom. De opbrengst van de veiling gaat naar vzw Habbekrats
   
  Parelen Blommen
  Vanaf 18.45 uur laat Fête Laweit op het buitenpodium iedereen dansen op swingklassiekers en New Orleans-vibes. Om 19.45 uur verplaatst het feest zich naar de schouwburgzaal. Nio toont waarom hij de Open Mic 2023 won en geeft dan het podium aan onze ‘huismuzikanten’ Lennert Cobbaert, Thijs De Clus, Tim Toegaert en Bram Van Den Berghe. Zij fabriceerden een exclusief ‘Gala van de Parelen Blom’ met 30 nummers die een link hebben met 30 jaar CC De Plomblom. Een verrassende nostalgische avond met een muzikale terugblik in onvervalste galastijl!
   
  Baraque in Oorwoud
  Zondag 26 mei zetten we vanaf 13 uur een party op kindermaat voor je klaar. We trakteren knutselhoekjes, een speelstraat, de Tuttenrups, een blotevoetenpad, glittertattoos en knotsgekke kapsels. Samen met het Huis van het Kind proberen we de (s)langste vlaggenlijn te maken. In het lovertheater voorspelt Theater Tieret de toekomst in de voorstelling ‘Baraque Future’. Radio Oorwoud serveert om 15 uur op het buitenpodium een ‘Beest of!’ met de meest aanstekelijke liedjes uit drie albums. Wees klaar voor tuimelende otters, slechtgezinde pissebedden en overenthousiaste olifanten en kom lekker meebrullen!
   
  Info en tickets: www.ccdeplomblom.org
  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons