• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

Fermate: muziek als rustpunt en teken van verbondenheid

09 mei 2021

NINOVE – Harmonie Keva en het koperensemble van de Academie namen zondag 09 mei deel aan Fermate. In het stadspark brachten ze muziek met een boodschap van troost en hoop.

Tijdens de troostende tiendaagse ‘Heel het land’ wou de Vlaamse amateurmuziekorganisatie (Vlamo) met Fermate op 9 mei een muzikaal eerbetoon brengen aan de corona-slachtoffers. Tegelijk was het een teken van muzikale verbondenheid tussen muzikanten en verenigingen, die al maandenlang de pauzeknop moeten indrukken.

Troost

Vlamo riep de muzikanten op om in ensembles corona-veilig samen te komen en ‘Circles of Consolation’ te spelen. Componist Klaas Coulembier schreef dit in opdracht.

In Ninove pikten harmonie Keva en het koperensemble van de Academie deze oproep op. In het stadspark speelden zij zondag 09 mei de compositie van Coulombier, naast andere stukken.

Die muzikale troost sluit aan bij een ander initiatief. Ferm Ninove richt in Ninove troostplekken in. Aan het woon-zorgcentrum Klateringen staan een paneel met een inspirerend gedicht en een bankje om even uit te rusten en troost te vinden.

Info: Fermate.

MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.