• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Ga op kerststallenzoektocht in Pollare

  12 december 2020

  POLLARE – Dit jaar geen kerststallententoonstelling in de Sint-Kristoffelkerk. Maar in navolging van de ‘berenzoektocht’ in de lente, organiseert het kerststallencomité een ‘kerststallenzoektocht’ als alternatief.

  Vanaf midden december tot Driekoningen zie je de kerststallen op vele plekken: thuis, op pleinen, in kerken en voortuintjes, grote en kleine, al of niet verlicht. Misschien ontdekt je zelfs een levende kerststal.

  Die kerststallen behoren tot ons cultureel religieus erfgoed. Elke generatie geeft dit door aan de volgende: de kinderen.

  In het oudste evangelie, dat van Marcus (± 65 n.C.), vinden we geen enkel spoor van wat later tot die traditie zou uitgroeien. Deze zou teruggaan tot de 1223, toen volgens de overlevering Franciscus van Assisi voor de eerste keer een levende kerststal zou hebben ingericht.

  Zoektocht

  Pollare is sinds mensenheugenis het kerstdorp van Ninove en omstreken. Maar zoals gezegd, dit jaar geen tentoonstelling in de parochiekerk. Wel een alternatief: een kerststallenzoektocht.

  Je kunt hieraan meedoen door in jouw voortuin, aan het raam of de voordeur een kerststal of kerstaffiche goed zichtbaar te plaatsen. Bijna alle huizen zijn ook extra verlicht in deze periode.

  Zoek de kerststallen en volg de lichtjes. Ga met jouw gezin tijdens deze winterse periode op kerststallenzoektocht in de straten van Pollare.

  De kerstaffiches kun je gratis ophalen in de Sint-Kristoffelkerk, iedere dag tussen 9 en 17 uur.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons