• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Geen cultuurevenementen de komende weken

  29 oktober 2020

  NINOVE – Cultuurschepen Henri Evenepoel (Open VLD) geeft een overzicht van de verschillende evenementen, die door de corona-maatregelen niet kunnen doorgaan.

  “Jammer maar helaas hebben de recente coronamaatregelen ook in Ninove een zware impact op de cultuurevenementen”, aldus de schepen. “Het CC De Plomblom sluit haar deuren. De kunstententoonstelling KRASJ 5 moeten we andermaal uitstellen en ook de opening van de gerenoveerde Liberale Kring.”

  De intieme reveiloptredens op 1 november op de begraafplaatsen zijn geannuleerd. “Als bescheiden alternatief plaatsen we enkel een toepasselijk gedicht van stadsdichter Willie Verheghe in de kijker. De herdenkingen rond het einde van de Eerste Wereldoorlog reduceren we op 10 en 11 november tot een zeer beperkte delegatie van het schepencollege. Die zal aan elk oorlogsmonument hulde brengen en een bloemstuk neerleggen.”

  Corona-veilig

  Net als voor het afgelopen zomerseizoen had de cultuurdienst voor het najaar en de winter corona-veilige activiteiten uitgewerkt. “Tot op heden verliep dit perfect. Maar op een bepaald moment staat het land danig in brand. Dan moet ook cultuursector andermaal zware offers brengen om het aantal sociale contacten drastisch te helpen terugdringen. En dit in de hoop om samen de tweede golf van de pandemie een halt kunnen toe te roepen.”

  Zodra het kan, staat Ninove klaar om de draad terug op te nemen. “De boodschap is simpel: hoe meer we de maatregelen nu volgen, hoe sneller we weer cultuur zullen kunnen beleven.”

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons