• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Hans De Smet opent druk cultureel najaar

  01 oktober 2020

  NINOVE – Vanaf 6 oktober tot het einde van het jaar lopen in het Oud Stadhuis vijf tentoonstellingen. Vooral Ninoofse kunstenaars komen er aan bod.

  Eerst exposeert Hans De Smet nog in trio. Van 2 tot 4 oktober is zijn werk en dat van Luk Paard en Kika De Silva te zien in het Koetshuis in Roosdaal.

  Hans solo

  Van 6 tot en met 13 oktober soleert hij in het Oud Stadhuis. Zijn werk kun je omschrijven als ‘poëtisch realisme’.

  In zijn vroege periode maakte hij indruk met lucifersschilderijen zoals ‘Dali-stek’, ‘Toulouse-Laustecq’ en ‘Stekuernica’.

  Later verraste hij met sterrenconstellaties, een reeks over de zeven hoofdzonden en gedichteninterpretaties.

  Benieuwd waarmee die zeer productieve kunstenaar dit keer voor het voetlicht zal treden.

  Fotografie

  Van 17 oktober tot en met 1 november 2020 neemt Paul D’Haese zijn intrek in de expozalen aan het Oudstrijdersplein.

  Van deze vooraanstaande Belgische fotograaf lopen momenteel twee fotoreeksen in gereputeerde Brusselse galerijen: ‘Winks of Tangency’ in Contretype en ‘Borderline’ in Hangar.

  In het Oud Stadhuis van zijn geboortestad presenteert de kunstenaar ‘Winks of Tangency’ in zijn geheel en toont hij een voorprojectie van ‘Borderline’.

  KRASJ 5

  Het Oud Stadhuis is ook een van de zeven KRASJ-locaties.

  Daar ontdekt je van 7 november tot en met 6 december werk van Koenraad Tinel, Gülsün Karamustafa, Alexandra Cool, Bodé Owa en Sylvia Sourinho.

  Slot

  Kunstenaar Danny Goessens is er van 11 tot 20 december te gast met met schilderijen, beeldhouwwerken en realisaties in glas, metaal en keramiek.

  Rudy Aben sluit het drukke tentoonstellingsnajaar af van 27 tot 31 december.

  Info: Hans De SmetPaul D’HaeseKRASJ 5Danny Goessens.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons