Kandidaten gezocht voor Prijs Onroerend Erfgoed

  14 mei 2022

  NINOVE – De erfgoedraad stelde op de erfgoeddag van 24 april een nieuwe editie voor van de tweejaarlijkse Prijs Onroerend Erfgoed voor. De prijs beloont een initiatief dat onroerend erfgoed positief in de kijker zet.

  In 2018 kwam de Ninoofse erfgoedraad een eerste keer naar buiten met het initiatief van een Prijs Onroerend Erfgoed. De edities van 2018 en 2020 bekroonden samen drie woningen omwille van hun voorbeeldfunctie voor het behoud en het beheer van het onroerend erfgoed in Ninove.

  De prijs is nu aan een derde editie toe. De winnaar ontvangt een cheque van € 2.000. De laureaat heeft recht op € 1.000.

  Beoordeling

  Een jury van vijf experten beoordeelt de kandidaturen op basis van criteria als uitzonderlijk belang, het vernieuwend karakter en de hefboomfunctie.

  Enkel projecten van een privépersoon of een privé-instelling komen in aanmerking. Ze moeten op Ninoofs grondgebied zijn gerealiseerd na 1 oktober 2017.

  Info

  Kandidaturen moeten voor 01 oktober 2022 zijn ingediend.

  Het reglement en een inschrijvingsformulier vind je op ninove.be.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons