• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

NEOS Ninove weer actief…

19 september 2017

 

NEOS Ninove, de seniorenvereniging die al ongeveer 25 jaar actief is in het Ninoofse, zorgt ook dit najaar voor heel wat variatie in het aanbod van haar activiteiten. Naast een daguitstap naar Zichem en omgeving ‘In de sporen van de Witte van Zichem’ op 14 oktober is op DINSDAG 10 oktober reeds een eerste najaarsconferentie met een gekende spreker : “Een spion aan het IJzerfront”, een conferentie met Mevr. Brigitte RASKIN op dinsdag 10 oktober om 14u30 inde zaal ROOSEVELT in Ninove.

“De jonge pater Joseph Raskin, oom van de bekende schrijfster en ook hoofdpersonage in haar boek ’De eeuw van de ekster’ werkte zich aan het IJzerfront op van brancardier tot verkenner. Vanuit de Belgische voorposten bespiedde hij de Duitse stellingen en schetste en noteerde wat hij aan de overkant zag. Dat leverde waardevolle plattegronden, rapporten en tekeningen op, die de legerleiding bijzonder goed van pas kwamen. De pater overleefde wel de Eerste, maar niet de Tweede Wereldoorlog en werd in 1943 door de Nazi’s schuldig bevonden aan spionage en in Duitsland onthoofd.”

Overbodig gezegd dat deze eerste najaarsconferentie zeer boeiend wordt. Iedereen is van harte welkom. Neos-leden betalen 3 €, niet-Neos-leden betalen 5 € inkom. We bieden iedereen naast een gezellige namiddag ook een gratis koffietje aan…

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.