Ninoofse erfgoedprijs gaat naar twee laureaten

13 september 2021

NINOVE – Een herenhuis in de Stationsstraat en een verbouwde hoeve op het Hoenderveld: dat zijn de twee gebouwen, waar voortaan een plaatje ‘onroerend Ninoofs erfgoed’ aan de voordeur zal prijken.

De beide laureaten kregen tweejaarlijkse prijs ‘onroerend erfgoed’ uitgereikt ter gelegenheid van de Open Monumentendag.

Rita Scheerlinck (Erfgoedraad) bracht nogmaals de criteria in herinnering: recente projecten, gericht op het voorbeeldig behoud en beheer van onroerend erfgoed in Ninove, gerealiseerd door een privépersoon of een privé-instelling na 1 oktober 2015.

Laureaten

“Omdat de jury in beide projecten deze criteria op dezelfde wijze aanwezig achtte, hebben we twee laureaten gekozen. Zij krijgen elk een cheque van € 1.000 toegekend.”

En een bordje, dat op de gevel van beide huizen mag hangen. Zowel Stefaan Van der Jeught (Stationsstraat) als Joachim Adam en Frauke Hamerijck (Hoendersveld) waren bijzonder opgetogen met dit laatste kleinood.

Daar kon cultuurschepen Henri Evenepoel zich helemaal in vinden. “Er zijn in Ninove nog panden, die daarvoor in aanmerking komen. Dergelijke projecten moedigen mensen aan om te verbouwen.”

Binnenkort kunnen zij kandideren voor de 3de editie van de erfgoedprijs.

MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons