• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

Openluchtmis O-L-Vrouw Hemelvaart opgedragen in Hof te Hazeleer

15 augustus 2020

OKEGEM – De Sint-Corneliusparochie organiseerde vrijdagavond 14 augustus, aan de vooravond van O-L-Vrouw Hemelvaart, de jaarlijkse openluchtmis.

Pastoor Alexander Vandaele heette de bezoekers persoonlijk welkom in het prachtige kader van het Hof te Hazeleer. Dit is een vierkanthoeve uit de tweede helft van de 18de eeuw, gelegen langs de Hazeleerstraat in Okegem. Dit gebouw is sinds 2013 een beschermd monument.

Door de corona-maatregelen was het aantal aanwezigen beperkt. Zij hadden vooraf moeten inschrijven om de mis te kunnen bijwonen. Van alle bezoekers werd bij aankomst ook de temperatuur gemeten en waren mondmaskers verplicht.

Na afloop waren de gelovigen zeer tevreden over de mooie locatie en de misviering, opgedragen door pastoor Alexander en met muzikale begeleiding door koster-organist Eric Vernaillen.

Het mooie weer was alvast van de partij en zorgde voor een aangenaam zonnetje op de stemmige binnenkoer van het Hof te Hazeleer.

GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.