• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

Restauratie Ninoofse dekenij nadert voltooiing

11 oktober 2018

NINOVE – De steigers en stofdoeken zijn weggehaald van de gevels en het dak van de dekenij in de Biezenstraat. Daarmee is de eindfase van de restauratie aangevat.

De restauratiewerken aan de buitengevel zijn eind vorig jaar gestart. Het gebouw is driekwart jaar omsteigerd en ingepakt geweest, een kunstwerk van Christo als het ware.

Sinds kort zijn de stellingen en doeken weg en komt de dekenij – nu ambtswoning voor pastoor Alexander Vandaele – tot haar volle recht. Zowel de buitengevels voor- en achteraan het gebouw, als het dak zijn vernieuwd, tegelijk met de elektriciteitsleidingen. Momenteel zijn nog een aantal werken bezig aan de achtergevel. De kostprijs van de werken was geraamd op € 305.000, waarvan 60 % gesubsidieerd door de Vlaamse overheid.

De dekenij is een herenhuis in Lodewijk XV-stijl met een classicistische inslag. Ze is gebouwd in 1757 als pastorie van de OLV-Hemelvaartparochie en sinds 1973 beschermd als monument.

MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.