Tentoonstelling over de ‘Groote Oorlog’ in vier woonzorgcentra

  19 september 2023

  NINOVE – De erfgoedraad en het Team Senioren organiseert ‘1914-1918: bezet Ninove’, een rondreizende expo in de 4 Ninoofse woonzorgcentra.

  Deze tentoonstelling put uit een gelijkaardige expo ‘Bezet Ninove’, die van 20 oktober tot 11 november 2018 liep in het buurthuis Berdam. Exact 100 jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog schetste deze een beeld van Ninove in de periode 1914-1918. Zij was de blikvanger van een hele reeks initiatieven, waarmee de stad en de erfgoedraad de Groote Oorlog herdachten.

  De huidige tentoonstelling krijgt achtereenvolgens een plekje in de 4 woonzorgcentra (WZC) van Ninove. Met tal van documenten, afbeeldingen en ingesproken dagboekfragmenten krijgt de bezoeker een inkijk in hoe het leven er voor de Ninovieters tijdens de Duitse bezetting uitzag.

  De tentoonstelling is bedoeld voor jong en oud, maar is meer afgestemd op personen met dementie. Ze vormt een onderdeel van het stedelijk engagement ‘Ninove dementievriendelijke stad’.

  Praktisch

  • 21 september tot 1 oktober: WZC Wilgendries Voorde, expo in de kerk van Voorde.
  • 5 oktober tot 15 oktober: WZC Wilgendries Aspelare, expo in de kerk van Aspelare.
  • 19 oktober tot 29 oktober: WZC Klateringen Ninove.
  • 2 november tot 12 november: WZC Castelmolen Meerbeke.

  Info: erfgoedcel Denderlandimpressie tentoonstelling 2018.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons