• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

Thomas Maris, in opmars met zijn artistieke pareltjes

21 april 2021

NINOVE – Thomas Maris tekent en schildert al sinds hij zijn eerste stappen kon zetten. Van kindsbeen af was duidelijk, dat deze jongeman een groot talent ging worden.

Maris. Thomas Maris. De Maris.

Als je van Ninove of omstreken bent, is deze naam misschien geen onbekende. Want Thomas heeft intussen al heel wat op z’n palmares staan. Onlangs nog publiceerden we een artikel over zijn indrukwekkende muurschildering in het Ninoofse zwembad De Kleine Dender.

Schilderijen

Het begon bij tekeningen, schetsen van mensen, dieren en voorwerpen. Die tekeningen werden schilderijen. Gaandeweg kreeg hij lokaal meer naambekendheid en schilderde hij zelfs op vraag.

Dankzij de liefde verhuisde hij naar Kortrijk, waar hij ook meer en meer aan de slag ging met zijn passie. Hij beschildert niet enkel het canvas, maar intussen ook gevels van huizen en winkelpanden.

Inmiddels heeft hij van z’n talenten zijn bijberoep gemaakt. Hij is al volgeboekt tot oktober dit jaar.

Gesprek

Wie is Thomas Maris? Hoe begon het en hoe ziet hij zijn avonturen verder verlopen?

Je hoort het in een gesprek, dat we met hem voerden; aan een oude fabrieksmuur in Ninove, waar hij vijftien jaar geleden zijn voorliefde voor graffiti ontdekte.

Info: MARiSthomasmaris1@hotmail.com.

BDB

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.