• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Vliegers, paraplus, koi en vlaggen zullen stadcentrum opfleuren

  19 januari 2021

  NINOVE – De leerkrachten en leerlingen van de stedelijke academie zijn creatieve geesten. De vrucht van hun inspiratie zal je de komende tijd in het stadscentrum kunnen bewonderen.

  Geen tentoonstellingen of activiteiten, waarop je mensen naar de academie kunt halen. Maar als de berg niet komt tot Mozes, zal Mozes tot de berg gaan. En dus bedachten de leerkrachten Lotte en Rebecca activiteiten, om zoveel mogelijk mee naar buiten te komen.

  “Met onze 3de graad maakten we vliegers”, legde juf Lotte ons uit. “De leerlingen van de 1ste en de 2de graad hebben paraplu’s bekleed. We wilden graag iets, dat in de lucht kon vliegen. Ze blijven hier hangen zolang het kan.”

  Koi

  Andere kunstzinnige bedenksels verschijnen binnenkort in het stadscentrum.

  Juf Rebecca: “De 1ste graad maakte koi aan een stok. Dat refereert aan een Japans kinderfeest in de lente. De grote vissen symboliseren er de ouders, de kleinere staan voor de kinderen. Met de 3de graad zullen we ook 21 vlaggen ontwerpen. Op de ene zijde komt een bezienswaardigheid van de stad of de deelgemeente, op de andere kant het wapenschild. Dat alles hangen we op in het stadscentrum aan verlichtingspalen of waar nu de kerstverlichting hangt.”

  Bizar

  In samenwerking met kunstenaar Claude Dendauw, leerkracht aan het Atheneum Ninove, plant de 3de graad nog iets speciaal. “We gaan op stap in Ninove en nemen foto’s van bizarre plekken. Nadien doen we daarop ingrepen; bijvoorbeeld een krokodil, die uit een riooldeksel kruipt.”

  Aan de Academie zelf zal je ook meubelen kunnen ontdekken, die zijn gedecoreerd in filmthema’s.

  De leerlingen zijn alvast heel enthousiast met deze creatieve en alternatieve aanpak van de lessen.

  Info: Academie voor beeldende en audiovisuele kunsten.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons