‘De Donderdagen’ gaan in augustus internationaal

  30 juli 2018

  NINOVE – In augustus brengt het straat- en circustheaterfestival een handvol verse shows. Ze zijn zowel uitbundig met loeiharde muziek als ingetogen met veel humor, maar zelden voorspelbaar.

  Starten doen ze op 02 augustus met de oerdegelijke Britse compagnie Bash Street Theatre. Die combineert in ‘Cliffhanger’ alle ingrediënten van de stomme film: omvallende muren, rozen bij het ontbijt, woeste achtervolgingen tussen klungelende agenten en ontsnapte boeven, af en toe een tekstpancarte, absurde slapstick en live pianomuziek.

  Later die avond maken de Duitse muzikale clowns The Bombastics hun opwachting. Ze toeren deze zomer voor het laatst met hun bejubelde show ‘This is the Bombastics, Yeah!‘.

  Op 9 augustus staan twee heel verschillende voorstellingen geprogrammeerd. Het nieuwe gezelschap Sitting Duck, met Joris Verbeeren en de in Belgisch-Chileense Gonzalo Alarcón, openen hun cocktailbar ‘Chiringuito Paradise’. Alles staat klaar voor een geslaagde openingsplechtigheid: de gasten zijn aanwezig en de champagne staat koud. Maar een ongeluk schuilt altijd in een klein hoekje. Het aandoenlijke duo probeert de meubels te redden in een apocalyptische mix van jonglerie catastrophique, comédie physique en… vuurwerk.

  In ‘As heavy as it goes’ onderzoekt Circus Katoen daarop de verschillende aspecten van fysieke arbeid. Met 18 zware zakken als enig materiaal schrijft het Belgisch-Nederlandse koppel Willem Balduyck en Sophie van der Vuurst de Vries een speelse compositie van organiseren en verstoren, dragen en laten vallen en een fascinerende choreografie tijdens het opzoeken van fysieke limieten.

  Muziek is prominent aanwezig op 16 augustus. De Nederlandse ‘DJ Frietmachine’ onderzoekt hoeveel frietbeat er in een patat zit. Een machine die aardappelen laat dansen? Komt dat zien!

  11 acrobaten van de Leuvense circusschool Cirkus in Beweging spelen een erg fysieke voorstelling met rauwe acrobatie en energieke choreografie, zomaar op de straatstenen. De 11 zijn verschillend qua leeftijd, achtergrond en lichaamsbouw, maar samen tillen ze de groep (letterlijk) naar een hoger niveau. Voor wie de slotavond liever wat actiever beleeft: Cirkus in beweging organiseert een workshop ‘open piste’ en het Ninoofse theaterproject Cie Mélange nodigt uit voor een workshop ‘grotesk theater’.

  Voortgestuwd door de punkrock van Patti Smiths debuutalbum ‘Horses’ tast het Franse gezelschap Cirque Exalté de grenzen van de trapeze af. Hoe erg rock and roll kan circus zijn? ‘Furieuse Tendresse’ is een knaller van een slotshow om de 15de editie van ‘De Donderdagen’ af te sluiten!

  Augustusprogramma

  • 2 augustus: Bash Street Theatre (20 uur-Graanmarkt) – The Bombastics (21 uur -Oudstrijdersplein)
  • 9 augustus: Cie Sitting Duck (19.30 uur-Vuurkruisersstraat) – Circus Katoen (21 uur-Savooiplein)
  • 16 augustus: Dj Frietmachine (18-22 uur-Oudstrijdersplein) – Cirkus in Beweging (19.30 uur-Graanmarkt – 18-20 uur open piste – 19 uur grotesk theater) – Cirque Exalté (20 uur-Graanmarkt)
  Info: alle locaties en uren: www.ninove.be/dedonderdagen – Dienst cultuur via 054-31 32 87 of cultuur@ninove.be – Inschrijven voor de workshop ‘grotesk theater’ via cultuur@ninove.be.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons