Nieuw muzikaal trio in de regio: De Retro’s & Wendy Davis

  28 januari 2019

  NINOVE/GOOIK/SCHENDELBEKE – Michel Charmant en Isidoor De Wilde brengen al jaren als De Retro’s muziek voor senioren en verenigingen. Sinds kort vormen zij met zangeres Wendy Davis een nieuw muzikaal trio.

  “Onze doelgroep zijn senioren, verenigingen en eigenlijk alle organisaties waarbij stemmige muziek nodig is”, steekt Isidoor De Wilde – alias Isi – van wal. “We brengen vooral herkenbare melodieën en medleys. Zelf ben ik vanaf de jaren ’90 accordeonist, vooral door zelfstudie en natuurlijk heb ik ook heel veel geleerd van Michel. Samen zijn wij al 20 jaar lid van de Verenigde Accordeonisten van Halle. Met mijn digitale accordeon kan ik heel veel andere instrumenten zoals piano en strijkers laten horen.”

  Michel speelt al van toen hij als klein manneke een accordeon kon vasthouden. Hij volgde conservatorium, gaf zelf muziekles en is steeds als muzikant in bijberoep actief geweest. Hij werd meermaals Belgisch en Europees kampioen en als 20-jarige zelfs wereldkampioen accordeon. “Ik ben jarenlang de vaste begeleider geweest van Henri Spider, die heel veel furore heeft gemaakt. Maar evengoed deed ik studio-opnames of schreef ik arrangementen voor nogal wat Vlaamse zangers.”

  Henri Spider bracht hen in contact met Wendy Davis, een zangeres die woont en werkt in Ninove. “In 2014 heb ik een eerste cd uitgebracht ‘Een knipoog’, die een schot in de roos was. Ik zing eigenlijk van kleins af aan omdat ik me daarin kan uitleven. Het is leuk, zeker als je de mensen ziet genieten en herleven. Dan heb je toch dubbel plezier.”

  Je kunt De Retro’s en Wendy Davis ofwel apart boeken, ofwel als trio:

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons