• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  De Zjiëlen moeten hun Rechteroeverfeesten vergeten

  28 juli 2020
  De ploeg van De Zjiëlen zag de Rechteroeverfeesten helemaal zitten.

  NINOVE – De Rechteroeverfeesten van zondag 2 augustus mogen niet doorgaan. Een streep door de rekening van De Zjiëlen, die er hun schouders hadden onder gezet. Maar toch veel begrip voor de beslissing.

  Het zag er tot dinsdagochtend 28 juli nog goed uit. “De wijkkermis was hier de afgelopen jaren een succes”, vertelde ons Chris Carael eerder tijdens het weekend. “Door de corona-toestanden was deze dit jaar eerst afgelast. Toen een aantal weken terug de maatregelen wat versoepelden, hebben wij de kans gekregen en aangegrepen om deze te organiseren.”

  Het was natuurlijk kort dag, maar alles was in gereedheid gebracht volgens de strikte corona-normen.  Er waren leuke optredens voorzien en ook de kermisattracties zouden op het dr. Hemerijckxplein jong en oud weten te bekoren.

  Begrip

  Dinsdagnamiddag 28 juli besliste het Ninoofse stadsbestuur om alle evenementen af te gelasten. Bij Chris en zijn Zjiëlen heerst teleurstelling, maar ook begrip voor de beslissing.

  “We hadden het al voelen aankomen, gelet op de evolutie van de corona-cijfers. Kom uit uw kot, maar doe niet te zot. Ja, maar de gezondheid gaat toch voor. Het is een beslissing met gevolgen voor ons, maar we staan er wel achter.”

  Zijn ploeg had er gedurende de afgelopen weken tijd en werk in gestoken. “Maar voor andere sectoren zoals de horeca is die situatie veel erger. We hopen met zijn allen op beterschap. Er zullen zich dit of volgend jaar nog gelegenheden aandienen om iets te organiseren. Nu primeren de gezondheid en de veiligheid.”

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons