Dr. Hemerijckxcomité plant jongerendag in oktober

  14 april 2023

  NINOVE – Na de dubbeltentoonstelling en de Damiaanactie in januari, organiseert het dr. Hemerijckcomité een jongerendag op 15 oktober.

  “Eerst en vooral willen wij alle medewerkers en sympathisanten danken voor de mooie samenwerking naar aanleiding van de dubbeltentoonstelling Pater Damiaan-Dr. Frans Hemerijckx”, aldus voorzitter Wilfried Smesman. “Deze had plaats in de Abdijkerk als start van het actieweekend van de Damiaanactie eind januari 2023. Bij de diverse acties is € 16.626,57 opgehaald. Met bijzondere dank ook aan de ploeg van Denderwindeke onder leiding van Antoine Callebaut, die meer dan € 4.682,40 voor hun rekening namen.”

  Jongerendag

  De volgende geplande actie zou normaliter de ‘Dr. Hemerijckx Youth Day‘ zijn op zondag 23 april 2023.

  “Daarbij zouden de jeugdbewegingen samen met andere wandelaars het wandelpad Dr. Hemerijckx officieel openen. Na overleg met de diverse partners, die samenwerken aan dit project, hebben wij besloten om die officiële inhuldiging van het wandelpad Dr. Hemerijckx te verdagen naar zondag 15 oktober 2023.”

  14 oktober 1969 is de sterfdatum van dokter Frans Hemerijckx.

  “Wij willen in elk geval van het weekend van 15 oktober 2023 een betekenisvolle gebeurtenis maken met hopelijk ook de jeugdbewegingen en vele anderen op het Dr. Hemerijckx wandelpad. Onderweg zullen 5 infopanelen worden onthuld over het leven en het werk van Dr. Frans Hemerijckx.”

  Info: Dr. Hemerijckxcomité.

  MLI

   

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons