Festiloco gestart met opbouw podia, tenten en accommodatie

  07 juli 2024

  NINOVE – Het Festiloco-festival belooft zaterdag 13 juli alweer een topeditie te worden, met meer dan 30 nationale en internationale artiesten. De opbouw van de podia en de tenten is zaterdag 6 juli begonnen. Deze editie zal letterlijk een hoogvlieger zijn.

  Dit jaar voorziet de organisator opnieuw 3 feestlocaties voor het grootste festival van thuisstad Ninove:
  – op de terreinen in de Onderwijslaan kan je terecht op de ‘Bonzai stage’;
  – aan de Ganzenweide naast ’t Oeverstekske vind je de ‘Loco Skihut’;
  – de grootste locatie op het Dr. Hemerijckxplein is het decor voor de ‘Loco stage’, met een podium van 21 meter breed en 18 meter hoog. Op dat plein komen ook de VIP-tenten.

  Deze 3 podia worden pareltjes met nieuwe kleurrijke decors, schitterende verlichting en verrassingseffecten.

  Zweefmolen

  Totaal nieuw deze editie is de kleurrijke en feeëriek verlichte 40 meter hoge zweefmolen, waarvan de zitjes tot 30 meter hoog gaan. Deze komt naast ’t Oeverstekske, langs de kant van de Onderwijslaan en de Bonzai feestlocatie.

  Van hieruit krijg je een schitterend zicht op de feestpleinen en de omgeving.

  Artiesten

  Festiloco, dat is 3 locaties met meer dan 30 nationale en internationale artiesten.

  Aan de Loco Skihut en Loco Stage is er muziek in alle stijlen, gaande van Sylver, Willy Sommers, Freefall, Sam Gooris, Jeroen Visser, Jelle Van Dael, Jebroer, Pat B live tot Die Snappers, Da Rick Feat Da Boy Tommy, Die Dumonts maar ook de ongeëvenaarde Ronny Retro en De Bromeo’s als ambiancebom.

  Een topmoment wordt het ongetwijfeld ook met Frank Verstraeten (Zillion) vs Dave Lambert, waarna Dj Potato het festival mag afsluiten.

  In de nieuwe tentconstructie op de Bonzai Stage kan je dan weer terecht voor de Bonzai All Stars, Francky Kloeck, Greg S, Dj Ghost, Jan Vervloet, Anonymize en meer.

  Opbouw

  Organisator Manu Geeroms is druk in de weer met de coördinatie van de opbouw op die verschillende locaties.

  Manu: “Alles verloopt volgens plan. In totaal komen hier 3 podia, 2 grote tenten, 2,2 km afsluithekken, dranktenten en toiletzones. Om de bezoekers een maximale beleving te bezorgen, hebben we ook 16 danseressen en dansers geboekt. Zij fleuren de optredens op en zorgen mee voor een super ambiance. Tijdens het optreden van Frank Verstaeten zullen extra danseressen het podium kleuren. Zaterdag 13 juli zal een dag zijn om je foute en stoute schoenen aan te trekken en eens goed uit de bol te gaan. We willen het publiek op zoveel mogelijk verschillende feestmuziek volledig zien loco gaan.”

  Medewerkers

  Momenteel zijn al 7.000 tickets in voorverkoop de deur uit, de verkoop van de 1.000 nog beschikbare tickets gaat snel.

  Zaterdag 13 juli zullen ongeveer 350 medewerkers in de weer zijn aan de toegangscontrole, de togen, de kassa’s en voor de security.

  Eveneens terug is de foodtruckzone in het stadspark aan ’t Oeverstekske, met onder andere friet, Bicky burgers, sushi en Aziatische snacks.

  Info: Festiloco.

  GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

   

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons