• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Festiloco: tijd om buiten te komen en te feesten

  01 juni 2021

  NINOVE – De langverwachte eerste editie van Festiloco heeft zaterdag 14 augustus plaats langs de beide Denderoevers. ’t Oeversteksken vormt het verbindend element tussen de beide feestterreinen in het stadspark en achter de Ikorn-parking.

  Vorig jaar niet, maar dit jaar wel: Festiloco.

  Organisator Manu Geeroms: “Met dit festival willen wij de mensen uit de Denderstreek eens goed uit de bol of volledig loco laten gaan. Vandaar de naam Festiloco. Wij bieden de festivalgangers zoveel mogelijk verschillende genres feestmuziek: EDM, trance, retro house, jumpstyle, pop, après ski, schlager, disco, rock, 70’s, 80’s en 90’s muziek. Noem het een fout zomerfestival, waarbij een gezellige sfeer, ambiance en plezier centraal staan. Het moet ook een milieubewust en vooral een veilig maar plezant festival zijn.”

  Twee terreinen

  De eerste editie heeft plaats rond en op ’t Oeversteksken. “Die charmante voetgangersbrug tussen de linker- en de rechteroever zal ook de verbindingsweg vormen tussen onze festivalterreinen. Er is enerzijds een ‘loco stage’ met de vip area, de foodtrucks met chill zone. Aan de andere kant vind je onze ‘dikke zwoeëren bosj stage’ voor de dance liefhebbers.”

  Manu Geeroms: “De helft van onze line up staat op Tomorrowland.”

  Headliners zijn Ronny Retro, dj Yolotanker, Sven Ornelis, Gunther D, Bart Jan De Praetere, dj Ghost, Yves Deruyter, Pat B live, Franky Kloeck. De volledige line up vind je op de affiche.

  Feesten

  Al blijft corona toch altijd om de hoek loeren. “Vanaf 1 augustus kunnen we terug evenementen organiseren, als de cijfers op dezelfde gunstige manier blijven evolueren. We nemen dus het risico om Festiloco te programmeren. En gelet op de stortvloed aan leuke berichtjes en telefoontjes, die ik dit weekend al kreeg, is er duidelijk behoefte aan. De mensen willen buiten komen, feesten. De 400 tickets van vorig jaar blijven geldig. Zaterdag 5 juni start om 10 uur de ticketverkoop via onze website. Het zal snel gaan.”

  Info: tickets FestilocoFB Festiloco.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons