Internationale dag van de vrede

  21 september 2018

  NINOVE – Een wapperende vredesvlag in het straatbeeld in de week van 21 september: ondertussen een jaarlijks terugkerende traditie. Naar aanleiding van de internationale dag van de vrede zet ook Ninove deze traditie verder.

  Dit jaar ligt de focus opnieuw op het thema kernwapens. Voorgaand jaar vonden onderhandelingen plaats in New York tussen veel verschillende landen. Deze resulteerden op 7 juli 2017 in een VN-verdrag, dat kernwapens ondubbelzinnig verbiedt. 122 landen keurden de slottekst goed. Het verdrag is opengesteld ter ondertekening op 20 september 2017.

  Ondertussen tekenden al 58 landen het verdrag; ook het ratificatieproces is al opgestart. Eens de regeringen van 50 landen het VN-verdrag bekrachtigen, treedt het in werking. België nam niet deel aan de onderhandelingen en heeft het VN-verdrag ook (nog) niet getekend. Daarom is het belangrijk dat Belgische steden en gemeenten een duidelijk signaal geven.

  Van 21 september tot 24 september zal in Ninove de vredesvlag hangen aan het Fedimmo-gebouw, het oud stadhuis en het stadhuis. Op 20 september 2018 sturen Belgische burgemeesters een gezamenlijke open brief aan de Belgische regering met de oproep om het VN-kernwapenverbod te ondertekenen. Ook de Ninoofse burgemeester ondertekende deze open brief.

  Info: Sociaal Huis – 054-31 32 45 – welzijn@sociaalhuisninove.be.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons