• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Kermis zorgt voor ontspanning in tabaksgemeente Appelterre

  04 oktober 2020

  APPELTERRE – Dit weekend heeft kermis Appelterre plaats in de omgeving van het Dorpsplein. Het is de laatste kermis op Ninoofs grondgebied dit jaar.

  De kermis is tijdens het eerste weekend van oktober steeds het jaarlijkse hoogtepunt van de tabaksgemeente.

  Helaas strooit het coronavirus ook hier roet in het eten. Dit jaar dus een afgeslankte versie, zonder muziekoptredens, tentoonstelling of fanfare. Ook de traditionele ludieke hondenkoers op dinsdag van de kermis is noodgedwongen afgelast.

  Maar de kermisattracties staan er wel en zorgen voor enkele dagen ontspanning. Mits een aantal voorzorgsmaatregelen (zoals mondmaskers dragen, handen ontsmetten en afstand houden) kan dit in veilige omstandigheden gebeuren. Dezelfde omstandigheden waarin de wekelijkse markt doorgaat.

  Wie dus zin heeft voor een ritje in de nostalgische rups, botsen op de autoscooter, voor de kleinsten eendjes vissen of de flosj pakken op de paardenmolen, moet zich naar het Dorpsplein van Appelterre begeven.

  Tevens kan je er terecht voor echte kermisfrietjes of oliebollen.

  GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons