23ste Kerstmarkt belooft andermaal een gezellige sfeer

  08 december 2018

  POLLARE – Een kersttijd in de streek zonder kerstmarkt in Pollare, dat is als rendier Rudolf zonder rooie neus. Het belooft op 16 december weer reuze gezellig te worden, want daarvoor hebben ze hier alle ingrediënten in huis.

  Liefhebbers van de kersttijd zien mekaar in Pollare op zondag 16 december. Rond de kerk heeft daar de traditionele kerstmarkt plaats met een groot aanbod aan diverse activiteiten en marktkramers. Die komen afgezakt uit West-Vlaanderen, Limburg, Antwerpen, Vlaams-Brabant, de Moezelstreek en natuurlijk uit de eigen regio.

  Programma

  De Ninoofse Bellenman opent op welluidende wijze de festiviteiten om 15 uur aan het Sint-Kristoffelbeeld. Hij doet dat in gezelschap van Viv Van Dingenen, stadsdichter Willy Verhegghe, Cyriel (Wittekerke) en de Ninoofse hoogwaardigheidsbekleders.

  Vanaf 16.30 uur brengt het Fenikskoor o.l.v. Andries De Winter regelmatig kerstliederen in de Sint-Kristoffelkerk.

  Om 17.30 uur duiken de Ninoofse ijsberen ter hoogte van de Pollarebrug ludiek in het frisse Denderwater.

  Vanaf 18 uur zijn er optredens van vuurspuwer Max en de Figuurballons.

  In het parochiaal centrum treden tussen 18 uur en 24 uur folkgroep Na-1 (café) en Brass4U & Retro Song aka Jan Trompet (zaal) op.

  Doorlopend delen de kerstman en de elfjes snoep uit op de binnenkoer van het parochiaal centrum, samen met het orgeltje van Cyriel (Wittekerke), zijn er kersmisattracties voor de kleinsten. Tussen de kraampjes op de markt spelen de streetband ‘Uit de klakke’ en ‘Studentenfanfare Ghendt’.

  Een van de blikvangers is telkens de prachtige kerststal in de Sint-Kristoffelkerk, samen met de internationale kerststallententoonstelling. Zie de aparte bijdrage: ‘Kerststallententoonsteling met unieke taferelen’.

  https://www.ninofmedia.tv/vrije-tijd/cultuur/item/1942-kerststallententoonstelling-met-unieke-taferelen

  Praktisch

  • Datum: zondag 16 december, vanaf 15 uur.
  • Plaats: omgeving van de kerk in Pollare.
  • Gratis busvervoer tussen 14 uur en 22 uur: opstapplaatsen in Ninove (rotonde Colruyt-Klateringen-Centrumlaan), Denderwindeke (café Voetballokaal Robbie) en Zandbergen (Zandbergenplein).

  Info: Kerstmarkt Pollare.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons