Maak kennis met De Mallaard

  05 april 2023

  NINOVE – De Mallaard biedt onderdak aan enkele sociale projecten. Donderdag 6 april kun je ter plekke kennismaken met dit sociaal verzamelpunt.

  Een leegstaand bedrijfspand aan de Mallaard is sinds begin 2023 de nieuwe thuisbasis van twee sociale projecten: Jongeren in Actie (JIA) en Werklift. Deze projecten helpen mensen om hun leven terug op de rails te zetten door de afstand tot de gewone arbeidsmarkt te verkleinen.

  Sociaal verzamelpunt

  Door die projecten is De Mallaard een sociaal verzamelpunt, dat blijft uitbreiden.

  Bij de sociale kruidenier kunnen mensen met financiële moeilijkheden terecht voor de aankoop van een basisaanbod producten aan lage prijzen.

  Op 6 april gaat ook het nieuwste initiatief van start: de gereedschapsbibliotheek. Elke Ninovieter kan er aan een voordelig tarief gereedschap ontlenen. Die gereedschapsbibliotheek zal tweewekelijks op vrijdagvoormiddag open zijn.

  Meerwaarde

  Veerle Cosyns, schepen voor sociale zaken: “Ik ben enorm trots op deze plek en op de mensen, die van deze plek iets bijzonder maken, professionelen en vrijwilligers. Als we resultaatgericht willen werken en de mensen willen bereiken die we voor ogen hebben, is een doorgedreven samenwerking tussen diensten en instellingen heel belangrijk. Het Mallaard-project is in deze een heel mooi voorbeeld, met een maatschappelijke meerwaarde voor onze stad.“

  Opendeur

  6 april kan je tussen 15 uur tot 19 uur een kijkje nemen achter de schermen van deze projecten, Mallaarstraat 1 Ninove.

  Er zijn doorlopend creatieve workshops/initiaties door o.a. vzw Apart, Groep intro, Uit de Marge. De ateliers van Werklift en JIA zijn opengesteld.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons