De Ninoofse brandweer verwacht je tijdens de opendeurdag

  22 september 2019

  NINOVE – Een van de plekken, die het bezoeken waard is tijdens de autovrije zondag van 22 september, is de brandweerkazerne aan de Désiré De Bodtkaai tussen 13 uur en 18 uur. Je kunt er ook rookmelders kopen, die volgend jaar in elke woning verplicht zijn.

  De Ninoofse brandweerkazerne is altijd een bezoek meer dan waard. Ook dit jaar hebben de brandweerlui een aantrekkelijk programma in elkaar gebokst met randanimatie static show.

  Je kunt er kennis maken met de werking van een AED-toestel, een defibrilator die je steeds meer in het straatbeeld ziet verschijnen. Je kunt ook terecht in een rookhuisje en een blushuisje. Heel spectaculair en tegelijk zeer leerrijk: de demo’s met een frietketelbrand en een ontzetting, om 15 uur en om 17 uur.

  Er zijn rondvaarten met de boot op de Dender en doorlopend staat een springkasteel paraat om het jonge geweld op te vangen. Kinderen, die hebben deelgenomen aan de tekenwedstrijd, kunnen hier tot 18 uur hun ingekleurd formulier komen deponeren.

  Verder zijn er infostands voor aanwervingen en brandpreventie. In een imposante static show tonen de brandweerlui het rollend materiaal en materieel dat ze in huis hebben om de calamiteiten te bestrijden.

  Uiteraard zullen de spuitgasten ook de hongerigen spijzen en de dorstigen laven.

  Rookmelders

  Aan de rooktent kun je rookmelders kopen voor € 16 per stuk. Vanaf 1 januari 2020 zijn deze verplicht in elke woning; je kunt ze dus maar beter tijdig aankopen bij mensen met kennis van zaken, zoals de brandweerlui.

  De opbrengst van deze verkoop gaat integraal naar de stichting brandwonden.

  Praktisch

  • Datum en tijdstip: zondag 22 september van 13 uur tot 18 uur.
  • Plaats: brandweerkazerne, D. De Bodtkaai 3 Ninove.

  Info: brandweer NinoveHulpverleningszone Zuid-OostStichting Brandwonden.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons