• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Ninove autovrij, maar wel beredruk

  21 september 2019

  NINOVE – De autovrije zondag van 22 september maakt deel uit van een propvol weekend. Je zal niet weten waar eerst naartoe te fietsen, te steppen of te wandelen.

  Die autovrije zondag is natuurlijk de centrale ‘attractie’ met straatacts, sportactiviteiten, marktjes en muziek. Een feestelijk afscheid van de zomer.

  Niepersveld

  Het autovrije gebied is dit jaar nog groter: de wijk Niepersveld (Zuidstraat, Ooststraat, Middenstraat, Weststraat, Dwarsstraat en een deel van de Abdijstraat) is de eerste wijk in de kijker.
  Daar begint het autovrije feest al om 11.30 uur met een aperitiefconcert door harmonie KEVA uit Aspelare.

  Om 13 uur luidt hier het officiële startschot van de autovrije zondag met de stilaan klassieke ijsjeskoers. Kom met een ‘zacht’ voertuig naar de Ooststraat en aan de finish verdien je een ijsje.
  In de namiddag kan je hier nog terecht voor een rommelmarkt en garageverkoop, een volks- en caféspelenparcours en een wijkwandeling.

  Rechteroever

  De Rechteroever (Dr. Hemerijckxplein + Burchtdam) zet massaal in op andere mobiliteit en (verkeers)veiligheid. Naast info- en verkoopstands leert de lokale politie de jonge weggebruikers in het verkeerspark op een speelse manier de verkeersregels kennen.
  In het ‘Kijk, ik fiets’-parcours leren kleuters (2de en 3de kleuterklas) onder begeleiding van hun ouders fietsen zonder steunwieltjes.

  Elders op Rechteroever opent brandweerpost Ninove zijn deuren met activiteiten en demo’s.

  Ninove Speelstad

  Op een nieuwe locatie (Bevrijdingslaan, Vuurkruiserstraat, Savooiplein) bouwen De Stunt en de Ninoofse jeugdbewegingen een groot speeldorp met begeleide attracties en springkastelen, knutselstands, workshops, verenigingenmarkt, animatie.

  De Speelodroom zorgt voor een aparte peuter-/kleuterzone. Er zijn paardenritjes en er is een jeugdraadcafé.

  En verder

  • Je kunt fietsen ‘Over de heuveltjes van…’ (25, 45 of 75 km).
  • Op Fiesta Europa bieden marktkramer specialiteiten, souvenirs en streekproducten aan uit heel Europa (ook op 20 en 21 september).
  • Tik-Tak Circus slaat de tenten op aan ’t Oeversteksken (ook op 18, 20 en 21 september).
  • De rommelmarkt en garageverkoop in Pamelstraat/Nederwijk breidt uit richting Dreef.
  • De Graanmarkt is het decor voor demonstraties van sport- en dansverenigingen en een verkoopplek van afgevoerde boeken en andere materialen van de bibliotheek.
  • Je kunt samen met de Academie Beeldende en Audiovisuele Kunsten de langste straattekening vol gekke fietsen en rijtuigen zonder benzine
  • De Genoten brengen een dansvoorstelling op muziek van overleden popiconen, The Puffin’ Pipers hanteren een wel heel bijzondere doedelzak, ScubaBianchi vult een rijdend aquarium met goudvissen.

  Gratis bewaakte fietsparkings

  De meeste activiteiten vinden plaats tussen 13 uur en 18 uur, hier en daar begint het al vroeger. De straten en pleinen in Ninove-centrum zijn vanaf 11 uur parkeervrij, tussen 12 uur en 19 uur verkeersvrij. Kom op 22 september bij voorkeur met de fiets of ‘iets zonder lawaai’ naar Ninove.

  Er zijn gratis bewaakte fietsparkings (tussen 13 uur en 19 uur) in de Parklaan, de Rode Kruisstraat en de Weggevoerdenstraat. Op elke fietsparking is er een infostand; deze stands vind je ook aan het oud stadhuis (Oudstrijdersplein) en in de Zuidstraat.

  Toch per auto? Dan kun je parkeren langs de ringwegen en op de parking van enkele bedrijven of groothandelszaken.

  Info: dienst evenementen – evenementen@ninove.be – 054-31 32 86.

   

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons