Oldtimers verzamelen in Roosdaal

  20 juni 2019

  ROOSDAAL – Een oldtimerparade en een Vlaamse kermis. Daarvoor kun je zondag 23 juni terecht op de campus van het WZC O. L. Vrouw in de Gasthuistraat.

  Arjen Geerts van het WZC trekt dit evenement om zijn opleiding te volmaken als animator. Hij deed enkele oproepen naar verschillende partijen en deze vielen niet in dovemans oren.

  De Retro Car Club uit Denderhoutem sprong als eerste op de kar. Deze bruisende vereniging brengt liefhebbers samen met dezelfde passie: exclusieve oldtimers en mooie bolides. Er zijn 40 wagens ingeschreven, waaronder enkele unieke exemplaren zoals de Austin 7 uit 1930. Naast bekende voertuigen zijn er ook bij waarvan maar enkele exemplaren zijn gebouwd.

  De gemeente Roosdaal en de seniorenraad voelden ook wel iets voor dit gebeuren en stelden voor om het evenement uit te breiden tot een heuse Vlaamse Kermis. De 28 kraampjes maken het plaatje compleet.

  Naast de oldtimerparade heeft zondag ook een rommelmarkt plaats, is er een springkasteel voorzien, een stand met gratis ijsjes, een make up standje voor de kinderen, volksspelen, een wandeltocht, een tentoonstelling met gepast thema, een hamburgerkraam, een cafetaria met ijssalon en terras, scooterverhuur… Dit alles is mogelijk omdat ook o.a. wandelclub Pasar, Erfgoed Rausa, Scooterverhuur Pajottenland en KWB de rangen vervoegden.

  Het WZC O. L. Vrouw is de centrale ontmoetingsplaats binnen de gemeenschap Roosdaal, gedragen door de inzet van vele vrijwilligers en personeelsleden.

  Dit wordt een unieke en zonnige dag voor de honderden senioren en de buurt. Om het plaatje compleet te maken mogen de bewoners de mooiste wagen kiezen.

  Praktisch

  Voor de wandeltocht kun je inschrijven via inge.vanderstappen@roosdaal.be of op de dag zelf.

  De randanimatie heeft plaats van 13. Uur tot 17 uur. De oldtimerparade kun je vanaf 14 uur beleven op de binnenkoer van het WZC en de voertuigen nemen nadien plaats op het domein.

  Info: WZC O.L. VrouwRetro Car Club.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons