• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Ook dit jaar geen sinksenkermis

  02 mei 2021

  NINOVE – Normaal had tijdens het weekend van 23 mei de jaarlijkse sinksenkermis moeten plaatsvinden in het centrum van de stad. Maar ook dit jaar zal deze niet doorgaan.

  Op en rond de Graanmarkt zouden het in normale omstandigheden vijf dagen vol ambiance zijn. Op het vlak van de attracties is de sinksenkermis van Ninove tijdens Pinksteren de grootste in Oost-Vlaanderen. Maar voor het tweede jaar op rij verstoort corona dit evenement.

  Foorkramers

  Dit is niet alleen een enorm verlies voor de zwaar getroffen foorkramers, maar eveneens voor de lokale horeca. Tijdens dit verlengd pinksterweekend is het anders zoeken naar een vrij plaatsje op de caféterrassen in het centrum.

  Normaal maken ook de reuzen dan een uitstapje naar de kermis, staat er een spiegeltent en zijn er optredens.

  De foorkramers betreuren, dat op nationaal niveau is beslist om de kermissen pas vanaf juni terug te laten opstarten. De pretparken daarentegen mogen al in mei openen.

  Ze bewezen vorig jaar tijdens de zomerkermis nochtans, dat ze in samenwerking met de stad op een veilige manier een stadskermis kunnen organiseren.

  Na de carnavalsfoor is dit de tweede grote kermis, die dit jaar in het centrum wordt geannuleerd.

  Zomerkermis

  Alle hoop is nu gevestigd op de zomerkermis, die plaatsvindt van vrijdag 23 juli tot dinsdag 27 juli 2021. Tenzij corona ook dan nog steeds de agenda bepaalt, iets waarop niemand hoopt.

  “Bovendien zijn lokale evenementen veiliger om de mensenmassa te spreiden, dan iedereen massaal naar de kust te jagen, omdat in de rest van het land alles is verboden”, gaf een foorkramer ons nog mee.

  Ze hopen dan ook de mensen opnieuw te kunnen vermaken tijdens de zomerkermis.

  GNE – Foto Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons