Open molendag in drie Ninoofse molens

  13 oktober 2021

  NINOVE – De molenaars van Oost- en West-Vlaanderen organiseren zondag 17 oktober een open molendag. Ook de drie maalvaardige molens op Ninoofs grondgebied doen hieraan mee.

  De molenaars in de beide provincies zijn een actieve gemeenschap, die talrijke activiteiten organiseren zowel lokaal als over de provinciegrenzen heen.

  Op deze dag willen zij hun ambacht in de kijker zetten. De bezoekers zullen ontdekken, dat het bedienen van een molen niet zo eenvoudig is als het lijkt. Door een bezoek aan een maalvaardige molen krijg je een beeld van datgene, waarmee een molenaar moet rekening houden om zijn molen te laten draaien en malen op een veilige manier.

  Maalvaardige molens

  Ook in Ninove gooien de drie nog maalvaardige molens hun deuren open voor jong en oud.

  Op de Fonteintjesmolen in Meerbeke, de Molen Ter Zeven Wegen in Denderwindeke en de Wildermolen in Appelterre kan je een hele dag lang terecht voor maaldemo’s, kindvriendelijke rondleidingen en de verkoop van (bio)meel.

  De molens zijn open van 10 uur tot 18 uur.

  Info: Vlaamse MolensOost-Vlaamse molensMolenforum.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons