Primavera-driedaagse luidt Ninoofse lente in

  08 maart 2022

  NINOVE – Het eerste evenement op de activiteitenkalender van de vzw Ninoverend is de driedaagse Primavera van 11 tot en met 13 maart.

  Ninoverend heeft een gevarieerd programma gezocht, dat deels aansluit bij de gekende activiteiten maar ook even verder kijkt.

  De lokale handelaars zorgen voor het totale lentegevoel en brengen hun eigen visie op de primavera of Italië. Een leuke uitdaging, waarbij creativiteit en originaliteit de hoofdtoon zullen voeren met extra blikvangers, voor aangenaam winkel-wandelen.

  De etalages krijgen mediterrane elementen, verwijzingen naar Italië of de lente. De horeca zet Italiaanse suggesties op het menu en de drankenkaart.

  Citytrips

  De bezoekers kunnen ook deelnemen aan een tombola. Bij de leden ontvangen ze een lot, waarop ze hun naam en contactnummer invullen en ter plaatse in de urne steken. De trekking en de prijsuitreiking gebeuren eind maart en alle winnaars worden persoonlijk verwittigd.

  Het prijzenpakket: 4 citytrips naar Italië, 10 degustatiepakketten met Italiaanse lekkernijen, 10 degustatiepakketten Italiaanse soorten drank.

  Activiteiten

  • Cinema Central programmeert op 11-12-13 maart 2 filmtoppers van nu en toen: ‘Gli anni piu belli’ en de klassieker ‘Roman Holiday’. Ninofmedia en Radio Ninove verloten gratis tickets.
  • Ninoverend organiseert vrijdag 11 maart in samenwerking met MKKV De Moesjkes en café Roosevelt een Italiaanse quiz om 19.30 uur in het café zelf.
  • Zaterdag 12  maart brengt Jan Trompet een soloconcert: Italiaanse klassiekers in een mix met andere crooners. Vanaf 15 uur ter hoogte van Café Oud-Stadhuis.
  • Voor de kleinsten tussen 3 en 12 jaar is er een zoektocht door de stadskern. Zo leren ze op een speelse manier de gebouwen, diversiteit aan winkels en horeca en tegelijk de straten kennen. Door deel te nemen aan een kleine wedstrijd, kunnen zij geschenkbonnen winnen.
  • Zondag 13 maart kunnen alle Ninovieters hun huisgemaakte tiramisu op het Oudstrijdersplein laten keuren door een jury. inschrijving via info@vzw-ninoverend.be.

  Praktisch

  • Data: vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 maart (van 13.30 uur tot 18 uur).
  • Deelnemende handelszaken: stadskern linkeroever Ninove.
  • Parking: alle handelszaken zijn perfect bereikbaar, enkel aan het Oud-Stadhuis zijn een aantal parkings verkeersvrij.
  • Organisatie: vzw Ninoverend, in samenwerking met de stad Ninove.

  Info en inschrijvingen: vzw Ninoverend.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons