Ronde van Schoonderhage : 10e editie op donderdag 10 mei 2018.

  21 april 2018

  #Ninove – De Ronde van Schoonderhage is jarig en viert zijn tiende editie op OLH Hemelvaartdag  op donderdag 10 mei a.s.  De organisatoren, VZW Schoonderhage en Ninove CyclingTeam, verwachten opnieuw heelwat sportievelingen aan het home De Zwarte Flesch in de Schuitstraat.  Wat ooit begon als een fietstocht naar en langs de verschillende homes, is ondertussen uitgegroeid tot een groots sportevenement. 

  Op sportief vlak hebben de fietsers van Ninove Cycling Team opnieuw hun uiterste best gedaan om de wielertoeristen en mountainbikers, gevarieerde en uitdagende tochten aan te bieden.  Voor de cyclo zijn er tochten van 25, 55 en 85 km.  De kortste tocht is geschikt voor alle fietsers en families, de langere tochten zijn iets moeilijker en houden ook wat pittige en verrassende beklimmingen in.  De mountainbikers komen aan hun trekken in een tocht van 30 of 50 km.  Deze parcoursen trekken door de Denderstreek en met passages langs de Congoberg en Pollare-berg, zijn deze best ook pittig te noemen.  Traditiegetrouw zijn er ook nog 2 wandeltochten van 6 en 10 km die uitgestippeld werden door de Fam. J. Evenepoel.

  De sportieve activiteiten vangen aan vanaf 7.30 uur. 

  De organisatoren besteden verder ook veel aandacht aan de activiteiten achteraf.  Er wordt voorzien in een groot tuinterras waar iedereen van harte welkom is. Daar kan er dan bijgepraat worden met het passende drankje of hapje. De volledige opbrengst van dit event komt ten goede aan de VZW Schoonderhage = opvang, begeleiding en huisvesting van volwassenen met een mentale beperking.

  De volledige affiche en alle details kan je terugvinden op de website www.schoonderhage.be of op de Facebookpagina ‘De Ronde van Schoonderhage”.   Oproep dus aan alle sportievelingen om aanwezig te zijn op deze organisatie : het is uitstekend voor je gezondheid en je steunt meteen ook het goede doel.

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons