Savooifeesten zorgden voor tropische sfeer met Rio de Savooi

12 september 2021

NINOVE – Op het Savooiplein heerste zaterdag 11 september een tropische sfeer met Braziliaanse samba’s tijdens het zomercarnaval 2021.

Voorzitter Laurens Sergant : “In dit carnavalloos jaar wilden we graag de sfeer van carnaval, één van de hoogtepunten voor veel Ninovieters, laten herleven. Met de Savooifeesten hebben we er met een twist een onvergetelijke zomereditie Rio de Savooi van gemaakt.”

Op het gezellig aangeklede Savooiplein weerklonken de leukste salsa en samba zomerhits.

Aan het begin van de avond traden de vrolijke percussionisten en danseressen van de sambastreetband Coco Rolado op. Ze brachten strakke sambaritmes verrijkt met funk, hip-hop, afro- en samba-reggaebeats.

Zomercarnaval

Verder kregen enkele typische rituelen van carnaval een savooitintje.

Drie gegadigden konden strijden voor de titel Prins Savooi 2021. De kandidaten moesten zich onderwerpen aan limbodansen. Het publiek besliste uiteindelijk aan de hand van applaus wie de winnaar werd. Het pleit werd gewonnen door Kathy De Quick, die zich ‘Prins Savooi 2021’ mag noemen.

Aan de bar kon je helemaal in het thema terecht voor heerlijke caipirinha en een bijpassend hapje, maar natuurlijk was er ook de Ninoofse Witkap verkrijgbaar.

Vanaf 23 uur trok het bal populaire het feest helemaal op gang. Ondertussen was het publiek in grote getale afgezakt naar het pleintje, sommigen in hun meest kleurrijke outfit, inclusief dansschoenen om hun samba skills te tonen.

Het werd een zwoele septemberavond; een geslaagde organisatie van een van de oudste feesten in Ninove.

Toegang was enkel mogelijk via het Covid-Safe attest of een negatieve PCR test. De bezoekers waren tevreden dat er op die manier gecontroleerd werd, zodat ze in alle vrijheid konden feestvieren.

GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons